Zelfgenoegzaam tuinieren met yin-yang

Het boek ‘De nieuwe moestuin’ van Peter Bauwens, ons beider reizen naar China en liefde voor het eten aldaar heeft er toe geleid dat we iets oosters in de tuin wilden doen. In zijn boek geeft Peter Bauwens ideeën voor een oosters geïnspireerde moestuin in de vorm van een yin-yangmodel.

Het was even puzzelen en meten maar het resultaat was super. Naarmate de vormgeving vorderde, nam de tevredenheid en opwinding evenredig toe. Voor de toeschouwer ziet het er misschien uit als een wat amateuristisch uitgemeten yin-yangteken, maar wij zien de edamame soja en Chinese broccoli al staan. Met de paadjes en stenen er op ziet het er al geweldig uit. Terwijl wij daar tevreden knorrend en pratend ons eigen werk stonden aan te prijzen, stak de buurvrouw haar hoofd om de pergola. Ze wilde nu toch wel eens weten wat er nou toch zo mooi was in die moestuin.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.