We blijven bescheiden

De tweede week van november heeft Tineke de composthoop gerealiseerd. Ik, de onwetende, wist niet beter dan dat je alle groenafval op zo’n hoop kon gooien. Maar dat blijkt natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Zevenblad of haagwinde mag in geen geval op de composthoop. Maar zelfs fruit kan niet zo maar op die hoop. Verder mag ie niet te groot zijn omdat het anders te lang duurt voordat de boel composteert.

Omdat we duurzaam willen werken met oog voor de dieren die leven in en om de tuin hebben we de compost hoop met een takkenhaag afgezet. Zo kunnen insecten, kikkers en padden bescherming zoeken.

Het resultaat is prachtig geworden. Maar omdat we bescheiden willen blijven en er vast en zeker wel iemand is op het complex die een mooiere composthoop heeft gerealiseerd verklaar ik bij deze: wij hebben de op één na mooiste composthoop!

De op één na mooiste composthoop
De op één na mooiste composthoop

Eén gedachte over “We blijven bescheiden”

  1. welke yang-producten kan ik straks verwachten van deze door bescheiden tuinders prachtig ontplooide tuin? Helaas heb ik te weinig kennis van composthopen om te beoordelen of deze “mooi” is. Ik ben onder de indruk van jullie intentie om het tot een succes te maken. Wellicht komt het nog eens tot proeven van (hopelijk Yang) producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.