Eindelijk weer naar de tuin…

Afgelopen dinsdag ben ik dan eindelijk weer met T. naar de tuin geweest. Nieuwe stijl dat wel: ik van uit Castricum en T. gewoon op de fiets. Het was een heerlijke dag. Het weer was mooi, de tuin die T. zo geweldig heeft bijgehouden terwijl ik aan het verhuizen was ligt er top bij en het hoogtepunt was natuurlijk: een rijpe vijg. Die hebben we opgepeuzeld. Echt veel gedaan hebben we niet. Maar wel bekeken hoe alles er bij stond. De klokwinde bijvoorbeeld: een plaatje. De gezaaide dahlia’s hebben het goed gedaan en het was een bijzonder goed jaar voor de zinnia’s. Nu al verheugen we ons op het voorjaar.

Maar hieronder ook een kleine terugblik van de tuin in volle glorie eind juli.

En zo ziet onze tuin er nu uit:

2 gedachten over “Eindelijk weer naar de tuin…”

  1. Hoi Nelleke en Arno, wat een mooie foto’s zeg. Op de 5e foto staat een donkerrode tagetes. Is dat de kleine soort? Zo ja zou ik daar wat zaad van mogen hebben. Ik ben Afrikaantjes opnieuw gaan waarderen als bordeplant. Ik heb nu nog bloeiende exemplaren op het terras staan. Alleen de gebruikelijke formaten. De kleintjes heten geloof ik paprika ofzo en lijken me fantastisch in mijn bloembak voor het huis. Ik heb zaad van de citroengele, oranje en rood/oranje voor je. Heerlijk om te zien dat de bollen al weer opkomen. Ik pieker me suf hoe de invasie van konijnen tegen te houden. Ik heb gisteren even gekeken en van de 100 crocussen heb ik er nog 8 over. Ken jij nog vies smakende bollen? Groet van Irene

  2. De Afrikaantjes zijn niet de kleine soort. Het is de Tagetes patula ‘Linnaeus’. Het is een enkelbloemige variëteit. Hoogte is 50-100cm afhankelijk van de grondsoort, met dieprode bloemen.
    Ook hebben we veel zaad van de Mexicaanse zonnebloem. Konijnen schijnen bijna alles te lusten. Ik las eens een oude schoen ertussen te zetten ??? Verder schijnen ze minder te houden van Narcissen, Alliums, Hyacinten en Tulpen. Maar daar heb je nu niets meer aan.
    Ik zou de bollen in een pot zetten en die ingraven met kippengaas eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.